biografie

“Als kind hield ik al van muziek, dans en iets intuïtief uitbeelden. Improviseren vond ik geweldig.
Ik zag mezelf als een dansende Heidi op een berg, dichtbij de hemel. Vrijheid, blijheid en onbegrensd.
Mijn droomberoep was Reisleidster. Met mensen onderweg zijn in verre oorden.
Mijn levenspad laat een eigen spoor zien…” 

Tweestrijd

Op m’n 7e, verbleef ik ruim acht maanden in een medisch kindertehuis in Egmond aan Zee. Afgesneden van wat vertrouwd en veilig was. Een paar jaar daarna overleed mijn vader. Hartaanval, weg. Er werd nergens over gepraat. Mijn moeder kon de draad niet oppakken, zij werd op jonge leeftijd dement en overleed daaraan. Ik was me bewust van een tweestrijd tussen vreugde en verdriet. Het een liet ik zien, het andere niet.
Mijn zoektocht begon: waarom ben ik zo gevoelig, wat is leven, wat is dood?

Een roep

In mijn jeugd heb ik Ballroom en Latin gedanst. Mijn droom als reisleidster maakte plaats voor een baan als Human Resource manager bij een bank. Later in combinatie met een gezin. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.
Jarenlang volgde ik gesprekstherapie. Van a tot z geanalyseerd. Een besef dat ik een lichaam heb, ontstond toen ik fysieke klachten kreeg. Een signaal om mijn zoektocht te vervolgen. De onderste steen in mezelf zou ik boven krijgen.

Een leiderschapsweek in Zuid-Frankrijk zorgde voor een ommekeer. Bovenop een berg schreeuwde ik uit dat ik goed ben zoals ik ben en ik voortaan míjn leven ga leiden. Mijn baan besloot ik op te zeggen. Voor het eerst nam ik hier gebeurtenissen waar, die ik met mijn verstand niet meer begreep. Ik voelde een roep in mijn hart.

Oerbron

Tijdens de opleiding Danstherapie begon mijn energie weer te stromen. Hoe belangrijk is de verbinding met je lichaam! En dat er een oerbron in je zit. Noem het zoals je wilt. “God, Liefde, Kosmos, Mysterie…” Een belangrijk besef, dat ik niet uit mijn ouders kom, maar via mijn ouders uit die bron. In de dans kwam mijn zielsverlangen weer boven. Een vrijheid om te kunnen zijn wie ik werkelijk ben, in verbinding met de bron. Na het zien van de video “Engelwerken” van Friedel Kloke-Eibl, van het Instituut voor Meditation des Tanzes – Sacred Dance in Duitsland,  startte ik de opleiding tot docent.

Stilte voelen

Meditation des Tanzes is voor mij een weg van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. De vorm is dans.  Als ik mijn gedachten focus is het net of ik soms bewogen word. Alsof ik dan even iets van een verbinding met de bron kan voelen. Mijn eindscriptie schreef ik over de dans ‘Alles is Een’. Een is mijn levensgetal. Ik ben me gaan verdiepen in o.a. theologie, oude mysteriën en de werking van universele wetten. Het blijft me inspireren om Eenheid in alles te ontdekken.

Bij Friedel Kloke-Eibl heb ik een Aufbaustudium afgerond. Nu mag ik een Basiscursus geven aan mensen die de dans intensiever willen beleven. Inmiddels ben ik 2e voorzitter van de Beroepsvereniging Fachverband Meditation des Tanzes.

Edelsteen

Elk mens krijgt signalen en levenservaringen, daarin ligt een mooie edelsteen verborgen. Ik wil mensen inspireren en aanmoedigen om hun eigen unieke levenspad te gaan.

“Je moet het woud op het donkerste punt betreden, daar waar geen pad is. Als er wel een pad is, dan is dat van iemand anders.”
(Joseph Campbell)

Ik hoop dat ik nog heel lang mijn vreugde in dat wat ik beleef mag ervaren en delen met anderen.

Jeaneth