dans & coaching

This post is also available in: Deutsch

Positieve krachten in jezelf activeren voor herstel en balans door dans en coaching en/of therapie.

danscoaching twente

Veel mensen weten niet goed hoe ze bij hun gevoelens en (ziels-) verlangens kunnen komen.
Je wilt wel vrijuit bewegen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Laat mij je helpen, ik dans graag mee.

  • Hoe kom je bij je gevoelens?
  • Heb je lichamelijke klachten?
  • Zit je niet lekker in je vel?
  • Heb je angst, schaamte of pieker je veel?
Voor wie is danscoaching geschikt?

Het is geschikt voor jong en oud, lenig of minder soepel. Het accent ligt op wie jij bent en op jouw mogelijkheden.

Doel: Ik-versterkend

Al dansend word je stap voor stap van diepere (ziels-) verlangens bewust. Zo kun je weer terugkeren naar je oorspronkelijke Ik,  je ware Zelf. Daardoor komen positieve zelfhelende krachten in je vrij. Die zorgen voor meer rust, levensvertrouwen en levensblijheid.

Positieve krachten activeren 

Ieder mens heeft een positieve en gave kern. Door teleurstellingen en soms ingrijpende ervaringen komt op die gave kern een laag met negatieve, belemmerende gevoelens te liggen. In de loop der jaren bedekken we die laag (bewust of onbewust) weer met een ‘glanzend laagje lak’. Want stel je voor dat je laat zien wie je werkelijk bent! We kunnen zelfs gaan geloven dat dit laklaagje is wat we werkelijk zijn.

Zo raken we langzaam verwijderd van onze wezenskern, wie we werkelijk zijn.

Methode Querido

De basis van mijn methode Querido is de gedachte (en het gevoel) dat de mens in wezen goed en zuiver is. Een creatie van het Leven, het Goddelijke, de Levensbron, of hoe je de Schepper van de schepping ook maar noemen wil.
In danscoaching gaan we weer terug naar ons zelf.  Gedrag kun je veranderen, je ware wezenskern is zichzelf en is uniek.

danstherapie twente“Het Ik is dat deel van onszelf, dat Echt is, dat rechtstreeks uit de Bron komt en waar niets op- of aangeplakt of afgehaald moet worden om het iets anders te doen lijken dan het is. Dat gebeurt namelijk vaak omdat we geaccepteerd willen worden of omdat we denken dat we dan meer ‘waard’ zijn. Ieder mens heeft zijn eigen unieke onvervormbare waarde en die is altijd honderd procent.”
Charlotte Querido, psychiater en grondlegger danstherapie

 

Eenvoud staat centraal

Eenvoud in beweging geeft rust, verdiept en stimuleert om grenzen te verleggen. Het brengt lichaam en ziel bijeen. Zo kan een “grotere” verbinding ervaren worden, waardoor je eigen ik-kracht gevoeld wordt. Je komt steeds weer terug bij een zuiver middelpunt, in jezelf.
Het laat je ervaren wat je doet in het hier en nu.

Opbouw van een sessie 

Een sessie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur. Als danscoach dans ik natuurlijk zelf mee. Na afloop bespreken we je ervaringen.

Basis van danscoaching Twente

Ik ben o.a. opgeleid tot gecertificeerd Coach en tot Danstherapeut methode Querido aan Artez Hogeschool voor de Kunsten. Tevens ben ik opgeleid tot docent Meditation des Tanzes-Sacred Dance aan het Ausbildungsinstituut van Friedel Kloke-Eibl in Duitsland.

Prive sessie of groep

In principe geef ik danscoaching individueel. Bij voldoende belangstelling kan er een kleine groep starten. Er vindt altijd een intakegesprek plaats. Heb je belangstelling? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

“Met de dans raak je dus aan het diepste van het menselijk bestaan, aan de oergrond. Daar is het oerritme van het leven. Heb je daarvan ook maar het geringste ervaren, dan heb je iets van je oorspronkelijke wezenskern, je werkelijke IK, te pakken. En daar staat de volle levensstroom uit de Levensbron op gericht. Vanuit het Ik is de genezende stroom voelbaar. Je staat in het volle licht. Ook als is dat in het begin maar een klein straaltje…dat geeft niet.”
Charlotte Querido

Misschien vind je deze links interessant:

Dans in Zorginstellingen in Twente:  Levensdans
Mijn persoonlijke weg in de dans lees je in mijn biografie.
Een video van Universiteit Nederland:  Kun je een depressie wegdansen?