over ons

De Zonne-Wende, oftewel de zonnestilstand (Solstitium in het Latijn) betekent ‘Keerpunt’. In de natuur staat de zonnewende in de winter en zomer voor een cyclisch en continu bewegend proces van inkeer en weer tot bloei komen: Van het donker naar het licht en van het licht naar het donker. Het één bestaat niet zonder het ander. De natuur beweegt op een ritme.

Zonne-Wende gaat over een pas op de plaats maken. Even stilstaan bij jezelf. Wie ben je geworden en is dat wie je wilt zijn. Zonne-Wende reikt je een manier van kijken aan om aandacht te geven aan je innerlijke groei. Zodat je nieuwe stappen kunt zetten. Vanuit rust (weer) in beweging. Dat is de essentie van Zonne-Wende.

Even stilstaan bij jezelf.
Meebewegen in harmonie met
het ritme
van de natuur.

Jeaneth de Witte Smit startte Zonne-Wende in 2006 als onderdeel van een zoektocht naar zelfkennis en zelfwording. “In Zonne-Wende deel ik datgene waar ik echt blij van word. Ik laat me graag inspireren door de natuur, door mensen, door muziek en dans. Alles in Zonne-Wende komt uit één creatief scheppende bron. Dat te ontdekken en in de dagelijkse realiteit tot uitdrukking te brengen, daar geniet ik van.”

over Jeaneth

Ik ben opgeleid tot gecertificeerd Coach en tot Danstherapeut methode Querido aan Artez Hogeschool voor de Kunsten. Tevens ben ik opgeleid tot docent Meditation des Tanzes-Sacred Dance aan het Ausbildungsinstituut Friedel Kloke-Eibl in Duitsland. In 2019 heb ik onder haar leiding een Aufbaustudium afgerond. Regelmatig volg ik bijscholingen.
Tevens ben ik 2e voorzitter van de internationale Dance-community, een beroepsvereniging binnen mijn werkveld.
Meer over mij: biografie en CV.

onze locaties in Vriezenveen

Sinds 2021 beschikken wij over een geweldige eigen cursuslocatie. In onze praktijkruimte vinden de individuele coaching sessies plaats. Beide locaties ademen rust uit, met weinig prikkels. Echt ruimte voor persoonlijke gesprekken, maar ook inspirerende groepssessies.
Cursuslocatie: Waterkracht 10
Praktijk: Welhaak 31

Je bent van harte welkom,
ik zie je graag!
Jeaneth