Prayer of the mothers

Wereldvredesdag zaterdag 21 september: Dans mee o.a. Prayer of the Mothers in Deventer. Een dans uit, Sacred Dance, met een bijzonder verhaal…..

Het verhaal

“Prayer of the mothers”, is ontstaan door een samenwerking tussen singer-songwriter Yael Deckelbaum, en een groep moedige vrouwen, die de beweging van “Women Wage Peace” leidde.
De beweging ontstond in de zomer van 2014 tijdens de escalatie van geweld tussen Israël en de Palestijnen.

Wereldvredesdag 2019

Op 4 oktober 2016 begonnen Joodse en Arabische vrouwen met het gezamenlijke project “March of Hope”. Duizenden vrouwen marcheerden vanuit het noorden van Israël naar Jeruzalem in een roep om vrede. Een oproep die zijn hoogtepunt bereikte op 19 oktober, in een mars van minstens 4.000 vrouwen, de helft Palestijns, en half Israëlisch.
Nog diezelfde avond protesteerden 15.000 vrouwen in Jeruzalem. De marsen werden vergezeld door Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Leymah Gbowe.

Officiele Video en soundtrack:

Prayer of the Mothers

Programma in Deventer: Prayer of the Mothers op Wereldvredesdag

Ik nodig je van harte uit om samen met Prayer of the Mothers te dansen (Choreografie Friedel Kloke-Eibl)
Ook staan er enkele andere vredesdansen op het programma.
Tijd 12.30 – 13.30 uur.
Locatie: Burgemeesterhof, Grote Kerkhof 1 Deventer.
Je kunt ook deelnemen aan de Walk of Peace. Meer informatie hierover en andere activiteiten vind je op de website van Zonnelied

Voorbereiden / gratis kennismaken in Markelo

Op de middag ervoor gaan we in Markelo de dans Prayer of the Mothers al vast beoefenen. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen inspireren om met ons mee te dansen voor vrede. Heb je interesse om hier ook bij te zijn, neem dan contact op of kom gewoon langs bij het Beaufort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *