sacred dance

sacred dance overijssel

Meditation des Tanzes – Sacred Dance…

Dansen naar bewustwording

Verbonden in de cirkel kunnen we harmonie, vreugde en stilte vinden. De dans kan een weg in bewustwording zijn om meer tot jezelf te komen. Elke dans kent een eigen choreografie met een universele symboliek.

De nadruk ligt niet op prestatie of het perfecte plaatje. Goed of fout bestaat niet, je kunt telkens opnieuw beginnen. In het hier en nu, zonder oordeel.

Universeel bewustzijn

Sacred duidt op ‘heilig’ vanuit een universele visie dat ieder mens een gave kern in zich heeft. En vanuit deze kern is verbonden met andere mensen en dat wat er meer is in het leven. Heilig betekent ook heilzaam-helend.

Sacred Dance Twente, Overijssel: Waar kan ik dansen?

Jeaneth de Witte is docent Meditation des Tanzes-Sacred Dance en opgeleid aan het Instituut van Friedel Kloke-Eibl. Zij geeft deze dans op verschillende plaatsen in Twente: in Enschede, Markelo (bij Zutphen, Deventer) en in Almelo. Daarnaast geeft zij op uitnodiging dans op locatie.

sacred dance overijsselOntstaan Meditation des Tanzes – Sacred Dance

Grondlegger van de dans is prof. Bernard Wosien (1908-1986). Hij ontwikkelde Meditation des Tanzes – Sacred Dance. Hij was balletmeester, balletdanser en choreograaf. Hij studeerde o.a. theologie en kunstgeschiedenis.
Friedel Kloke-Eibl was zijn leerlinge en naaste medewerker. Zij heeft deze dans wereldwijd verder ontwikkeld. Rondom een middelpunt, dansen wij choreografieën van Bernard Wosien, Friedel Kloke-Eibl en Saskia Kloke.
Link naar Ausbildungsinstitut Meditation des Tanzes – Sacred Dance
Link naar youtubekanaal

Meditation des Tanzes – Sacred Dance Nederland: (flyer) NEDERLAND MdT 2020

Het instuderen van een dans is de diepste vorm van herinnering. Hier wordt de mens in zijn hele wezen uitgedaagd. Hij vindt hierbij uiteindelijk zichzelf, maar ook de ander, zijn groep, zijn medemens. Dans is voor hem een middel tot zelfverwerkelijking. Niet in de laatste plaats drukt de mens pure vreugde en gelukzaligheid in de dans uit. Dit geeft hem glans en bevlogenheid in het vieren van zijn leven.
Bernhard Wosien